SMS lån

Här är några tips för dig som är intresserad av att ansöka om ett SMS lån.

Vad blir HELA kostnaden för lånet?

När man jämför olika långivare och SMS lån är det viktigt att man jämför totalkostnaden istället för att bara jämföra den nominella räntan. Vissa långivare lockar med en låg ränta, men kompenserar sig genom att ta ut höga avgifter, till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, med mera.

Vad kostar det att inte lösa lånet i tid?

Givetvis planerar man att betala tillbaka sitt SMS lån i tid, men oväntade händelser kan göra att man misslyckas. Därför är det viktigt att redan i förväg, innan man ansöker om ett SMS lån, ta reda på vilka villkor som gäller om lånet inte betalas tillbaka i tid. Kommer räntan att öka? Hur hög är påminnelseavgiften? Hur snabbt skickas skulden vidare till inkasso så att inkassoavgift tillkommer?

sms lån som beviljar alla

Finns det lån som beviljar alla lån?

Det är svårt att hitta ett SMSlån som beviljar alla. Låneföretagen måste försäkra sig om att de får tillbaka sina pengar.  För att göra det måste de begränsa utlåning till individer som de tror har en bra chans att betala tillbaka lånet.  Vissa låneföretag är mycket mer generösa i deras utlåning och lånar ut till individer som kanske inte skulle ha fått något lån av andra låneföretag.  Detta är ofta dyrare att låna pengar från dessa företag än det är från låneföretag som är mer restriktiva med sin utlåning.

Borde jag välja längre löptid?

För att hålla kostnaden nere för SMS lånet är det ofta en bra idé att välja en kort löptid och betala tillbaka det så snabbt som möjligt. Man bör dock vara ärlig mot sig själv. Hur troligt är det att jag faktiskt lyckas med att betala hela beloppet så här snabbt? Ibland är det helt enkelt bättre att bita i det sura äpplet och välja ett SMS lån med en längre återbetalningstid, för att minska risken för att misslyckas och dra på sitt förseningsavgifter / påminnelseavgifter. Det är lätt att hamna i ett negativ spiral där man tar ett nytt SMS lån för att lösa sitt gamla SMS lån i tid, och så vidare. Därför är det bättre att ha en realistisk syn på sin privatekonomi och anpassa återbetalningstiden därefter. Du kan alltid betala tillbaka ditt SMS lån tidigare än överenskommet om ekonomin så tillåter.

Borde jag konsolidera min lån?

Tyvärr är det inte ovanligt att personer ansöker om SMS lån för att betala av på äldre lån och krediter. Om man sitter med flera stycken smålån och krediter kan det löna sig att sluta jaga runt efter små SMS lån för att lösa akutsituationer, och istället ta ett större lån för att lösa samtliga småskulder en gång för alla. Detta kallas för att samla / konsolidera lån.

Fördelarna med att samla sina lån är flera, och många långivare är positivt inställda till att bevilja privatlån för den som önskar samla sina lån.

  • Om du har krediter med höga räntor/avgifter sparar du pengar om du löser dem med hjälp av ett lån som har lägre ränta/avgifter. Pengarna du sparar kan du använda för att betala ned det nya lånet snabbare, vilket i sin tur innebär lägre räntekostnader, vilket frigör ytterligare pengar i budgeten för att amortera ned lånet. Det blir en positiv spiral som gör att du blir skuldfri snabbare.
  • Det är enklare att hålla ordning på ett enda lån. När man har många smålån är det högre risk att något hamnar mellan stolarna, och så har man dragit på sig extra kostnader i form av påminnelseavgift, förseningsavgift, etc.
  • Det ser snyggare ut. Om du behöver redogöra för din privatekonomi i någon situation (t ex när du söker jobb eller vill låna till en bostad) ser det prydligare ut att ha ett välskött privatlån hos en enda långivare än diverse SMS lån, konsumentkrediter, osv.